Pages

2011/01/16

utflykter på Koh Chang

Idag var näst sista dagen här på Koh Chang, för på tisdag morgon är det dags att resa hem till kalla Sverige igen. Men det vill vi ju inte tänka på nu!

Imorse var det som vanligt segt att ta sig upp, jag förstår inte riktigt men vi är otroligt trötta båda två. Trots att vi sover minst 8 timmar varje natt! Det kanske beror på att vi har en enormt stor dubbelsäng och en skönt svalkande AC på rummet också som gör att man gärna ligger kvar lite längre.

Vi började iallafall dagen med att gå upp till huvudgatan och in på ett minilivs för att fylla på ryggsäcken med vatten och lite snacks inför dagens utflykt. Sedan tog vi en taxi (är som en stor tuk-tuk där man sitter bak på flaket) och bad honom köra oss till det berömda vattenfallet Khlong Phlu. Vi bad även taxichauffören att stanna till vid elefantlägret Klong Plu Ban Chang så att vi kunde få se elefanterna på lite närmare håll. Vi har dock valt att avstå från den stora turistattraktionen att rida på elefanterna. Dels för att det verkar ganska tråkigt att sitta och skumpa elefant i 1-2 timmar och dels för att vi inte vill att dom ska bada med oss på ryggen! Det ingår nämligen i priset vilket förr oss inte känns som en fördel.. haha.

Efter att vi hade kikat på elefanterna så stannade taxin utanför ingången där man köpte biljetter till vattenfallsområdet. Det var sedan ca 700 meter att knata upp i snårig djungelterräng för att ta sig fram. Lite småsvettigt blev det i solens hetta och promenaden underlättades ju inte av att vi båda hade flip-flops på oss, dagen till ära! Men efter en någorlunda mysig promenad i sakta mak så kom vi till slut fram till vattenfallet, vilket jag inte tyckte var så imponerande. Vi spatserade iallafall runt lite och Stoffe klättrade runt på dom brantaste klipporna medan jag satt och hade en liten picknick i solen på klipporna. Vi gick sedan runt och fotade lite innan vi bestämde oss för att ta ett minst sagt svalkande dopp i det iskalla vattnet. ;)

När vi hoppade av taxin så frågade chauförren vilken tid vi ville åka tillbaka, vi hade ju ingen aning om vad som väntade oss men drog till med 1 ½ timme. När vi trodde att den tiden snart hade gått började vi bege oss tillbaka. Väl utanför grindarna stod taxichauffören och väntade och vi blev lite oroliga att han hade väntat länge och att vi var sena. Till saken hör att ingen av oss har en klocka utan vi får ta ett kort med kameran, kolla tiden, och sen räkna om den till thailändsk tid eftersom den är inställd på svensk tid. Vi kom då fram till att klockan troligen var 15 och att vi var en hel timme försenade! Då började vi skämmas lite på vägen tillbaka och chauförren började poppa musik på högsta volym så jag trodde han var förbannad. Vi dricksade honom därför extra när han släppte av oss. Väl framme på hotellet sedan så upptäckte vi att klockan bara var 14.. och att vi hade kommit tillbaka tidigare! :P Jaja, han blev nog glad för lite extra slantar iallafall...

Eftermiddagen spenderade vi sedan på vår härliga strand. Så skönt när det blir eftermiddag och solens hetta börjar avta lite, och att då stå ute i vattenbrynet och spela strand-tennis är ju bara för underbart!

Nu ikväll gjorde vi som igår och tog en taxi till White sand beach där vi började med att kolla in shoppingen. Jag hittade någon fin tröja och en ryggsäck som jag hade kunnat tänka mig, men nej.. det blev inget köp. Så onödigt ändå att slänga bort pengar bara för att.. och på något som förmodligen ändå snart går sönder. ;) Vi åt sedan en god lunch och den berömda pannkakan som vi köpte av en gubbe i en liten serveringsvagn på gatan innan vi bestämde oss för att ta en taxi tillbaka. Imorgon ska jag däremot spendera lite pengar på en ordentlig foot-scrub och eventuellt en nagelbehandling.

Imorgon är då sista dagen här.. och den ska vi spendera med att göra precis vad som faller oss in, när vi vill.. mestadels blir det mys och avkoppling här vid poolen och på stranden, sen eventuellt en tur till White sand också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar