Pages

2010/07/30

30/7 Berlin

2010-07-30
Fredag
Idag vaknade vi upp i Prag för att under dagen resa vidare till Berlin.
Eftersom maten varit så god i Prag så ville vi inte missa deras hotellfrukost!
Den var helt okej även den om man jämför med de andra länderna vi besökt.

Efter frukosten var det dags att nästla sig ut från parkeringen vi fått på hotellets bakgård. Då många bilar runtomkring redan hade åkt så blev det enkelt för oss.
Nästan alla gator i Prag är belamrade med kullerstenar så det blev en guppig resa ut ur staden. Frågan var om bilen skulle hålla hela vägen hem? ;)
Det gällde också att se upp för alla spårvagnar som kom farande kors och tvärs men hur som helst så gick det bra och nu hade vi lämnat ännu en stad bakom oss.

Vägen mot Berlin visade sig dock inte vara den lättaste! Helt plötsligt hade dom stängt av motorvägen vi skulle åka i Tjeckien så vi fick snällt sitta och klia oss i huvudet när GPSén ledde ut oss på små landsvägar. Stundom var vi ute och körde på pyttesmå gamla grusvägar mitt ute i ingenting och tänkte att vi kommer nog aldrig komma härifrån! Känns inte som att det kryllade av trevliga personer som hade hjälpt till om vi fått fel på bilen här heller. Dessutom hade vi bara halv tank kvar i bilen så Stoffe satt och oroade sig över det medan jag försökte trösta mig med att det iallafall inte var mörkt ute, haha.
Efter lite mer än 1 timmes körning ute i ingenstans kom vi iallafall ut på de lite större landsvägarna igen och kunde även tanka upp bilen. Phu!

När vi till slut nått den tyska gränsen vid staden Bad Schandau så var vägen avstängd även där, vilket återigen ledde oss ut på små mystiska landsvägar, denna gång i Tyskland vilket kändes lite säkrare iallafall.
Till slut nådde vi fram till nationalparken Sachiska Schweiz där vi parkerade bilen och satte oss på en buss som skulle ta oss till sevärdheterna. Bussturen var kort och sedan blev det en promenad på höga broar mellan bergen och gamla ruiner som en gång varit en medeltida stad. Det var riktigt häftigt och fint! Vi fick en hisnande utsikt över landskapet som delas i två delar av floden Elbe.

Resan vidare mot Berlin gick sedan helt enligt planerna och GPSén visade oss direkt till rätt hotell där vi kunde köra ner bilen och parkera i deras garage brevid huvudingången. De hade sedan en hiss direkt upp till hotellet, mycket smidigt!
Hotellet, som hette Holiday Inn Express var dock ett av de sämre vi bott på.
Trots att vi bokat rum med queensize säng på Hotels.com så hade inte hotellet reserverat något rum åt oss. Vilket innebar att det bara fanns rökfria rum med två enkelsängar kvar. När vi väl kom upp på rummet var inget påfyllt, bland annat var toapappret slut så det fick vi åka ner i receptionen och fråga efter.
Personalen var inte heller speciellt hjälpsamma och deras Cappuccion smakade bara vatten! :P

Vi avslutade dock kvällen på ett bra sätt, med en liten promenad för att se sevärdheten Checkpoint Charlie. På vägen tillbaka satte vi oss på en trevlig uteservering och åt en sen middag innan det var dags att gå tillbaka till hotellet för lite internetanvändande nere i lobbyn och sovdags!

En härlig resdag utan stress, precis som det ska vara. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar