Pages

2010/07/19

19/7 Strasbourg

2010-07-19
Måndag

Kl 15.25 idag passerade vi gränsen från Tyskland över till Frankrike.
Strasbourg ligger som tur är inte så långt ifrån den så kl 16 var vi äntligen framme vid hotellet. Det var inte helt lätt att hitta fram eftersom dom hade stängt av just den lilla gata vi skulle svänga in på för byggarbete! (Otur?)

När vi väl kom fram hittade vi en liten fickparkering utanför hotellet och började med att gå och checka in innan vi tog ut något bagage. Väl i receptionen frågade vi vart vår parkeringsplats var som vi bokade i samband med själva hotellbokningen. Till svar fick vi att hotellets parkeringar var fulla och dom hade inte fått någon bokning! (Vi har till och med svar från dom på mailen om att parkeringsbokningen var OK), så dom hänvisade oss till ett annat parkeringshus vilket dom ritade ut på en karta. Här kände både Stoffe och jag att vi blev aningen less då vi äntligen hade kommit fram och trodde vi kunde pusta ut, nu var vi tvugna att ge oss ut i trafiken igen. Ritningen på kartan såg lätt ut men nej.. det var den inte visade det sig. Vi blev tvungna att slå på GPS:en, hamnade på fel sida vägen (såg parkeringshuset 4 filer bort på andra sidan) och Stoffe höll på köra över en tant på cykel som skrev diverse obcena ramsor efter oss, på franska som tur var. ;) mitt hjärta satt då i halsgropen.

Efter att vi till slut fått in bilen i garaget strosade vi tillbaka till hotellet och gjorde oss klara för att gå ut och upptäcka Strasbourg!

Jag är redan lite småkär i den här staden och älskar att vara i Frankrike.
Har alltid velat se om det är så romantiskt och vackert som det verkar och här är det verkligen det! Kan varmt rekommendera att åka hit någon gång :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar