Pages

2010/07/27

27/7 Salzburg

2010-07-27
Tisdag

Idag var det upp och hoppa för att åka vidare från Mestre (Venedig) till Österrike och Salzburg. Mestre var inget direkt trevligt ställe att bo på (en industristad helt enkelt) och eftersom vi hunnit se Venedig både bak och fram så kändes det skönt att åka vidare!

Resan gick jättebra men tog längre tid än väntat då vi åkte över östra Alperna och Grossglockner. Riktigt häftigt var det att åka upp till toppen på över 2 500 m höjd.
Den fina utsikten vi hade kunnat få uteblev dock pga att vi åkte genom molnen och det var mulet och lite regn. På toppen var det + 3 grader och snålblåst så man var inte gärna ute och sprang och fotograferade. Vi var inte riktigt klädda för det ;)

På vägen till Salzburg hade vi planerat att åka förbi Isgrottor och Eagles Nest (Hitlers sommarbostad) men då vi var så hänförda av bergen, och de vägarna inte är de snabbaste att åka, så hann vi tyvärr inte med detta utan fick ändra våra planer.
När vi kom fram till Eagles Nest så hade det stängt så det var bara att sätta kurs mot Salzburg istället.

Vid 20 tiden kom vi till slut fram till Salzburg och skulle checka in på hotellet.
Själva hotellet låg i en bilfri zon så vi fick ringa hotellet och be om en kod så vi kunde köra in. Det gick relativt snabbt men sen fick vi snurra ett tag på kullerstenar och enkelriktade gator innan vi hittade hotellet. Vi packade ut där och checkade in på rummet innan vi blev hänvisade till parkeringshuset som låg en bit bort. Det tog ca 5 min att gå dit och vi hittade snabbt en bra plats på tredje våningen så det var inga problem.

På kvällen åt vi sedan en god middag på hotellrestaurangens uteservering innan vi strosade runt och tog lite nattfotografier av staden.

Salzburg var hur mysigt som helst och hade det godaste kaffet hittills!
En jättemysig, ren och fin liten stad som vi gärna skulle besöka igen.
Hotellet var dessutom litet och personligt inrett i gammal, lantlig stil.
Hög mysfaktor även om vi sov med badrumslampan på pga eventuella spökerier! :P
Golven lutade och knarrade lite och ja.. det kändes lite småkusligt ibland.






Sikten på toppen av Grossglockner, inte så bra...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar