Pages

2010/07/25

25/7 Mestre

2010-07-25
Söndag

Vi kom fram till Mestre också!
Idag har vi åkt från vackra Sirmione till lite mindre vackra Mestre.
Imorgon ska vi ta tåget (bara en kort bit, kostar ca 10kr) in till Venedig och se vad den mytomspunna lilla staden kan erbjuda! Vi bor granne med tågstationen.
Förhoppningsvis kanske vi får en tur med gondolerna imorgon, fast vi har hört att det ska vara väldigt dyrt.

Resan hit idag gick jättebra, vi åkte mestadels på mysiga små bergsvägar runt Gardasjön. Otroligt fint med alla blommor, färgglada hus och det gnistrande kristallblåa vattnet på sidorna :) man blir aldrig uttråkad i bilen!

Vi kom fram hit till Mestre rätt sent eftersom vi stannade och myste på vägen.
Första stoppet vi gjorde var i Limone där vi åt en god lunch på en liten strand för att sedan ta vårat första dopp i Gardasjön!! Något vi hade bestämt att vi måste göra innan vi lämnade den för Venedig, och det var SVINKALLT haha...
kan nästan beskrivas som att hoppa i en isvak. Men nu är det gjort och roligt hade vi!

Efter Limone gjorde vi en liten "turistfälla", betalade 10 euro för att gå upp en bit i bergen vid Varone och titta på Vattenfallsgrottorna.
Det visade sig vara värsta lureriet, man fick knappt se något alls och det gick på 15 min att ta sig runt. Lite smått besvikna köpte vi en varsin glass och åt i solen innan vi satte oss i bilen för att ta sikte mot Mestre. Jag har inga bilder därifrån för vattnet öste ner och vi gick runt med regnponchos.
Allt som allt ännu en väldigt härlig dag :)
Nu ska vi sova så att vi orkar upp till tåget imorgon bitti efter frukost!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar