Pages

2010/07/26

26/7 Venedig

2010-07-26
Måndag


Time to see Venice!

Efter en någorlunda tidig uppgång och en utav de bästa frukostarna här i Mestre så skulle vi idag ta tåget in till Venedig och strosa runt.
Det gick supersmidigt, vi köpte biljetter både dit och hem nere i hotellobbyn sedan var det bara att gå över gatan till tågstationen.
Väl där fick vi dock vänta på tåget i ca 30 min på grund av förseningar.
Självklart så talades det enbart italienska i högtalarna så varför det var försenat förblir ett frågetecken för oss! Resan dit tog ca 10 minuter, det var två hållplatser och biljetterna kostade sammanslagt 4 e för oss t/r.

Venedig var en riktigt mysig stad att besöka även om allt tyvärr ser väldigt förfallet ut. Det är inte fina färger som gör Venedig direkt men däremot hur staden är uppbyggd. Alla små vackra broar som går kors och tvärs över kanalen, alla mysiga gränder och pittoreska små fik och restauranger. Vi åkte även upp i ett högt torn (minns inte namnet för tillfället) och fick en underbar panoramautsikt över Venedig!

Efter att vi strosat runt i flera timmar blev det dags för en lunch som bestod av en pizzaslice vi köpte på ett litet ställe och satte oss och åt i en mörk gränd :)
låter kanske inte så mysigt men det var ett ögonblick man kommer minnas! Och pizzan var nog den godaste jag någonsin ätit.
När vi hade gått runt i 7 timmar började fötterna värka och vi kände att det var dags att ta sig tillbaka till stationen för att fara hem till hotellet igen.
Trots att vi varit där från kl 11 till kl 18 så kunde vi inte slita oss från allt det fantastiska utan var tvungna att sätta oss med en varsin Cappuccino på ett underbart litet fik vid ett litet torg.

Det enda negativa med att uppleva Venedig var alla dessa turister, det kryllade av folk överallt och man hade ibland svårt att ens ta sig fram.
Vid 19 tiden var vi till slut tillbaka på hotellet och kunde pusta ut efter ännu en dag full med fantastiska syner och intryck.




(Är i Salzburg nu och det går inte så bra med Internet, fler bilder kommer att komma men nu ska ögonen få vila ett tag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar