Pages

2010/08/05

1/8 Stockholm

2010-08-01
Söndag

Imorse kl 05.15 väcktes vi av kaptenens röst i högtalarna som talade om att det var dags att kliva upp. Det var inget varken jag eller Stoffe kände för men samtidigt var det inte direkt läge att somna om! :)
Vi gjorde oss klara och packade ihop våra grejer för sista gången den här resan, 45 min senare var vi nere vid bilen på bildäck.

Det var en ganska skön känsla som infann sig när vi rullade av från båten, hemma i Sverige igen. Detta trots att vi möttes av det typiska dis- och regnvädret!
Nattens sömn hade inte varit varken djup eller speciellt långvarig så jag hann inte se så mycket av Skåne innan ögonlocken föll igen.
När vi närmade oss Jönsköping blev ögpnlocken tunga även för Stoffe så vi bestämde oss för att köra in på en rastplats och ta en powernap på 25 minuter.
Riktigt skönt och väldigt behövligt!

Resan hem gick sedan som på räls, vi stannade även till i Vagnhärad hos Stoffes faster och hennes familj och fick en skön paus och gott fika!
De berättade om sin nyligen gjorda resa till Paris medan vi delade med oss av våra foton och upplevelser.

Vid 16 tiden parkerade vi bilen utanför Stoffes lägenhet.
Allt hade gått bra och vi hade tagit oss hem igen!

Det har verkligen varit en helt underbar resa full av spännande äventyr, sevärdheter, sol & bad, god mat och mysiga hotellvistelser.
Vädret har dessutom varit oklanderligt största delen av resan och personligen är jag lite förvånad över hur bra allting gått.
Vi har ändå varit med om rätt mycket under våra 15 resedagar men inga problem med bilen, körningen, parkeringarna, hotellbokningarna - ingenting. :)

Två saker man bör tänka på innan man ger sig iväg på bilsemester är att sova minst 2 nätter i de städer där man vill se saker, plus att man inte ska ha så långa resvägar på en och samma dag. Det tar längre tid än vad man tror när man plötsligt hamnar ute på landsvägarna (som ibland består av grus!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar